Ik ben een kunsthistoricus met een talent voor vertellen. Achter elk object, hoe onbeduidend ook, zie ik een boeiend verhaal.

Je kunt me regelmatig zien of horen in de landelijke media. Daar vertel ik met flair over de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Verder schrijf ik blogs voor wetenschap.nu over de macabere kanten van de middeleeuwse kunst, een persoonlijke fascinatie. In mijn vrije tijd zit ik het liefst met mijn neus in de boeken. Of zwerf ik door Franse dorpjes op zoek naar eeuwenoude kerken met verborgen kunstschatten.

Ik studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werk ik als docent aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit Utrecht. Ik  bereid aan de UvA een proefschrift voor. Ik onderzoek hoe middeleeuwse grafmonumenten werden gebruikt als propagandamiddel.

Zoek je een wetenschapper, die op een begrijpelijke en vooral aanstekelijke manier vertelt over de laatste ontdekkingen in kunstgeschiedenis, archeologie of geschiedenis?  Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Op papier, tijdens een lezing of in de media, mijn enthousiasme gecombineerd met een grondige kennis van zaken staan garant voor een mooi verhaal. Ook voor dagvoorzitterschap of andere projecten/samenwerkingen mag je me altijd benaderen.

Laat je gegevens achter op deze site en ik neem z.s.m. contact met je op!

Foto : Ruud Voest