Alles wat je wilt weten over de middeleeuwen…
Op deze site zijn mijn blogs, radiointerviews en televisieoptredens samen gebracht. Smaakt naar meer? Neem contact op!

Ik ben kunsthistoricus met talent voor vertellen. Achter elk object, hoe onbeduidend ook, zie ik een mooi verhaal. Ik studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Ik doceer(de) aan de UvA, de Universiteit Leiden, De Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht. Momenteel  bereid ik een promotie voor waarin ik onderzoek hoe middeleeuwse grafmonumenten fungeerden als politiek propagandamiddel.

Je komt me regelmatig tegen in de landelijke media. Daar vertel ik met flair over de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Ook schrijf ik blogs voor wetenschap.nu over de macabere kanten van de middeleeuwse kunst, mijn persoonlijke fascinatie. In mijn vrije tijd zit ik het liefst met mijn neus in de boeken. Of zwerf ik door Franse dorpjes op zoek naar eeuwenoude kerken met verborgen kunstschatten.

Zoek je een wetenschapper, die op een begrijpelijke en vooral aanstekelijke manier vertelt over de laatste ontdekkingen in kunstgeschiedenis, archeologie of geschiedenis?  Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Op papier, tijdens een lezing of in de media, mijn enthousiasme gecombineerd met een grondige kennis van zaken staan garant voor een mooi verhaal.  Ook voor dagvoorzitterschap of andere leuke projecten/samenwerkingen mag je me altijd benaderen.

Laat je gegevens achter op deze site en ik neem z.s.m. contact met je op!

Foto : Ruud Voest